WordPress SEO Eklentileri

wordpress seo eklentileri

wordpress seo eklentileri


WordPress alt yapılı siteler, bir sitede olması gereken tüm özellikleri içerisinde barındırıyor. WordPress bunun için tema ve eklentiler kullandığından dolayı, talebinize göre ücretli veya ücretsiz eklenti ile temaları kullanarak, çok basit şekilde web sitenizi tasarım anlamında muhteşem hale getirebilirsiniz. Ancak bundan önce, WordPress siteler için önemli olan SEO, “arama motoru optimizasyonu” web sitelerinin aramalar motorlarındaki değerini artırmaktadır. İşte tam da bu durum için WordPress çeşitli eklentiler sunuyor. Şimdi sizlere en etkin ve güvenilir WordPress SEO eklentilerinden bahsedelim.

WordPress Siteler İçin SEO Eklentileri

Web siteniz tasarımsal açıdan olağanüstü olabilir veya sitenizi alanının en iyi web tasarımcılarına yaptırmış olabilirsiniz. Ancak arama motorlarındaki yeriniz iyi değilse bunların hiçbir önemi yok. İşte tam da bu noktada WordPress SEO eklentileri devreye giriyor. WordPress sitenize eklediğiniz içerikleri SEO kriterlerine uygun hale getiren bu eklentiler, arama motorlarındaki konumunuzu artırmanıza yardımcı olacak. Peki, nedir bu eklentiler?

  1. Yoast SEO

2008 yılından itibaren kullanılan Yoast SEO, WordPress site sahiplerinin muhakkak bildiği bir eklentidir. Bu eklenti 5 milyondan fazla etkin kuruluma sahip olup, SEO kriterlerinin tamamını içerisinde barındırmaktadır. Özellikle ücretsiz versiyonunun yanında Premium versiyonunun da bulunması, Yoast SEO’yu aktif halde kullanmak isteyenlere ayrı bir seçenek. Aynı zamanda bu eklentiyle;

  • Yazınızın SEO’ya tamamen uygun olup olmadığını kontrol edebilir,
  • Kolay bir şekilde içeriğinizi ekleyip, güncelleme şansına sahip olabilir ve
  • Ücretli sürümünden faydalanabileceğiniz gibi Premium sürümünden de farklı tip özellikler çerçevesinde yararlanabilirsiniz.
  1. The SEO Framework

Klasik SEO eklentilerinin ücretli sunduğu pek çok özelliğe rağmen, The SEO Framework daha fazla ücretsiz hizmet sunmaktadır. Aynı zamanda başlık seçimi, meta açıklaması ve diğer önemli SEO kriterlerini içerisinde barındıran SEO eklentisi, oldukça kolay bir kullanımı da bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber eklenti içerisinde;

  • Gizlilik kapsamı,
  • Sitenin SEO analizinin gerçekleştirilmesi,
  • SEO ayarlarının optimize edilmesi ve
  • Spam olan yorumları denetleme özeliklerini bulunmaktadır
  1. All in One SEO Pack

2007 yılından itibaren aktif bir şekilde kullanılmaya devam eden bu eklenti, isminde de olduğu gibi SEO ile ilgili tüm kriterleri içerisinde barındırmaktadır. Tercih edilme potansiyelinin yüksek olduğu bu eklenti, 2 milyondan fazla etkin kuruluma sahip. WordPress’in en çok indirilen SEO eklentilerinden biri olmasının yanında, sağladığı SEO kriterleri ile de kullanıcılarını memnun ediyor. Eklenti çerçevesinde;

  • SEO faaliyetlerinin tam kapasiteli gerçekleştirilmesi için XML site haritası desteği,
  • Resimlerinizin SEO açısından geliştirilmesi için XML resim site haritası desteği,
  • Google Analytics desteği,
  • Size özel yazı tipleri ve
  • Google için AMP desteği ile tüm SEO kriterlerinden faydalanabilirsiniz.

Aynı zamanda PHP 7 ile tamamen uyumlu olan bu eklenti, sistem tarafından otomatik olarak Meta Taglarının oluşturulmasını sağlar.

  1. SEO Sincap

SEO alanında profesyonel olmayan kişiler için tasarlanan bu eklenti, içerisinde pek çok öneriyi barındırıyor. SEO’ya yardımcı bir özelliği bulunduğu için, etkin bir kullanım ile SEO’dan çok daha olumlu sonuç alınmasına yardımcı olmaktadır.

Eklenti bünyesinde istediğiniz bir anahtar kelimeyi girmeniz yeterlidir. Daha sonra girdiğiniz anahtar kelimeyi nasıl kullanabileceğiniz konusunda sizlere çeşitli önerilerde bulunulur. Önerileri gerçekleştirmenize göre yeşil ışıklar yandığı için, oldukça faydalı bir eklenti konumundadır. Farklı bir yazar kullanıyor ve bu çerçevede gerekli SEO kontrollerinin sağlanmasını istiyorsanız tam size göre bir eklenti.

  1. Hepsi Bir Şema Zengin Snippet’leri

Sayfalarınızın arama motorlarındaki görünümlerini değiştirmek istiyorsanız, bunun için zengin snippet’leri tercih edebilirsiniz. Bu eklenti tüm web siteleri için faydalı konumda olmasına karşın, e-ticaret siteleri için gerçekleşen faydası daha yüksektir. Çünkü e-ticaret sitelerinde bu eklenti kullanıldığında, ziyaretçiler ürün hakkındaki tüm detaylara ulaşabilir. Yıldız değerlendirmeleri de arama motoru sonuçlarında içeriğin yanında görüntülenebilir. Bu nedenle e-ticaret siteleri için müşteri sadakati açısından oldukça önemli bir eklenti sınıfındadır.

WordPress’in aktif SEO eklentileri açısından yukarıda bahsedilen 5 eklenti, sizlere arama motorlarında daha iyi sonuçlar almanız için yardım edecektir. Bu nedenle WordPress siteniz için en iyi kriterleri yerine getirmiş olursunuz. Çünkü eklentiler WordPress için en önemli geliştiriciler arasında yer alır. İyi eklentilerin kullanılması, eklentilerin ücretli veya ücretsiz bir şekilde alınması ve bunun gibi pek çok detay, web sitenizin daha fonksiyonlu hale gelmesini sağlayacaktır.

Seo Hizmeti

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.