E-Ticaret Siteleri için SEO’nun Önemi

wordpress e-ticaret

wordpress e-ticaret


E-ticaret sitesi sahiplerinin temel olarak amacı sitelerinde yer almakta olan ürünleri daha fazla kişiye ulaştırmaktır. Bu konuda pek çok farklı çalışmalar yapılabilir iken en önemli çalışmalardan biri de SEO işlemidir. SEO işlemlerinde temel olarak amaç ürün veya hizmet ile ilgili arama motorlarında daha üst sıralarda yer almakta ve ziyaretçilerin ürün satın almalarını sağlamaktır. SEO çalışmalarını gerçekleştirirken dikkat etmeniz gerekenleri ve SEO’nun e-ticaret sitelerindeki önemini sizlere aktarmak istiyoruz.

E-Ticaret Siteleri için SEO ve Önemi

E-ticaret sektöründe yer almak ve daha fazla müşteriye hitap etmek istiyorsanız bulunduğunuz sektörde rakiplerinizin bir adım önüne geçmeniz gerekmektedir. Bunun için de sosyal medya ve reklam ile birlikte SEO çalışmalarını da gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

SEO çalışmalarının e-ticaret sitelerinde gerek daha fazla kişiye hitap etmek, gerekse de kullanıcı deneyimini arttıracağı için kaliteli bir hizmet sunmak demek. E-ticaret sitelerinde SEO’nun önemi ile birlikte neler yapılabileceğine de göz atalım.

E-Ticaret Siteleri için SEO Çalışmasında Neler Yapılmalıdır?

E-ticaret siteleri için SEO önemli bir adım olur iken gerçekleştirilecek çalışmalar oldukça kapsamlı ve adım adım yapılması gereken işlemlerdir. SEO çalışmalarını doğru bir şekilde tamamladığınızda hem satışlarınızı, hem de marka değerinizi arttırabilirsiniz. İşte başlıyoruz;

Anahtar Kelime Analizi

SEO çalışmalarının temel olarak başlangıcı sıralamalarda yer almak istediğiniz hedef kelimelerinizi belirlemektir. Anahtar kelime seçerken muhakkak ki arama motorlarında ne kadar arandığına, nasıl arandığına göz atmalısınız.

E-ticaret siteleri için anahtar kelime seçimi yaparken kategori ve ürüne özel seçimler gerçekleştirmelisiniz. Örnek vermemiz gerekir ise ayakkabı kategorisi için kelime analizi yaparken “kışlık bayan ayakkabı” kelimesi bir anahtar kelimenizdir. Bununla birlikte “kişiye özel ayakkabı” ise sizin ürün ve hizmetleriniz ile bağlantılı olmayacağından yanlış bir anahtar kelimedir.

Rakip Analizi

Rakip analizinde ürünler ve hizmetler ile ilgili araştırmalar gerçekleştirir iken anahtar kelimeler üzerine de yoğunlaşmalısınız. Öncelikle rakip analizinde anahtar kelime kontrolleri yaparken rakiplerin başarılı olduğu ve dönüşüm sağladığı kelimeleri seçmeye çalışmalısınız. Rakiplerinizin başarılı olduğu kelimeleri seçerken anahtar kelimenin gideceği sayfanın DA ve PA değerlerine göz atabilirsiniz. Bu değerleri yüksek olan sayfalar çalışma gerçekleştirilmiş sayfalar demektir.

Teknik Hatalarınızı Bulun

E-ticaret sitesinde SEO işlemleri gerçekleştirilir iken yaptığınız teknik hataları gözden geçirmeli ve düzenlemeler yapmalısınız. E-ticaret sitelerinin en büyük sorununun tekrarlayan başlıklar olması olduğunu belirtelim. Bu sayfaları düzenlemeli ve başlıklar ile açıklamalarını gözden geçirmelisiniz.

Teknik hatalarınızın tespitini yapmak için kullanabileceğiniz en uygun SEO aracı ise Screaming Frog programıdır. Ücretsiz olarak 500 sayfanızı bu program ile sorgulayarak tüm teknik hataları ayıklayabilirsiniz.

Site Hızınızı Arttırın!

SEO çalışmalarında en önemli detaylardan biri de site açılış hızıdır. Sitenizin hızlı açılması gerek SEO değeri için, gerekse de kullanıcı deneyimi için önemli bir detaydır. Bu konuda gerçekleştireceğiniz tüm çalışmaları yaparak en iyi değeri yakalamalısınız.

Yavaş açılan alışveriş sitelerinde kullanıcı deneyimi oldukça zayıf olur iken ziyaretçilerin satışa dönüşüm oranı oldukça az, hatta yoktur.

Site Yapısı

E-ticaret siteleri için SEO çalışmaları sadece backlink almak veya farklı çalışmalar ile referans sağlamak değildir. SEO için öncelikle dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de site yapısıdır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların aradıklarını kolay bulabilmeleri, farklı sayfalara kolay bir şekilde geçmesi ve sayfa değerini arttırması için önem arz eder.

Mobil Uyumlu Olması

İnternet sitelerinin kullanıcı oranları özellikle e-ticaret sitelerinde %90 mobilden gelmektedir. Bu demek oluyor ki arama motorları kadar e-ticaret sitesi sahipleri de mobile özellikle önem vermelisiniz. Mobil cihazlardan sitenizi ziyaret eden kişileri satışa döndürmek istiyorsanız aşağıdaki noktalara özen gösterin;

Responsive Tasarım; Eğer e-ticaret siteniz için farklı bir mobil sayfanız yok ise ( örneğin; bilgisayar üzerinden giriş yapıldığında site.com açılması, mobil cihaz üzerinden giriş yapıldığında m.site.com açılması ) responsive tasarım tercih etmelisiniz. Bu kullanıcı deneyimi ile birlikte SEO için arama motorlarında önemli bir detaydır.

Dinamik Tasarım; Dinamik bir tasarım ile mobil üzerinde kullanıcıların siteniz içerisinde sayfalarda geçişleri önemlidir. Bu yüzden kolay bir site içi linkleme yapmalısınız.

E-ticaret siteniz var ve SEO işlemleri ile ilgili uzman bir destek almak istiyorsanız iletişim sayfasından bizlerle bağlantı kurarak destek alabilirsiniz. 

Seo Hizmeti

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.