WordPress için En Popüler Eklentiler


Ücretsiz olarak sunulan ve milyonlarca internet sitesinin alt yapısı olan WordPress tema ve eklentiler ile çalışmakta olan bir CMS yazılımıdır. Gerek ücretli, gerekse de ücretsiz eklentiler ile istediğiniz tüm işlevleri yerine getirebileceğiniz WordPress siteniz için en popüler eklentileri tanımalısınız. İşte o WordPress eklentileri ve işlevleri;

1- All in One SEO Pack

All in One SEO Pack, internet sitenizin tüm SEO ayarlarınızı yapmanızı sağlayan bir eklentidir. Anasayfanız için pek çok SEO ayarı yapmanızı sağlayan eklenti aynı zamanda yazılarınız ile birlikte kategori sayfalarınız ve diğer içerikleriniz için de ayrı ayrı SEO işlemleri yapabilirsiniz. Hem benim için, hem de eminim ki binlerce webmaster için WordPress kurulumundan sonra ilk olarak kurulan, kurulması gereken eklentiler arasında yer alıyor.

All in One SEO Pack eklentisini WordPress resmi sitesinden indirmek için buraya tıklayın.

2- Akismet

İnternet sitelerinin en büyük sorunu şüphesiz ki gelen spam yorumlar. Özellikle blog sitelerinde yer alan içeriklere gelen bu yorumlar Akismet eklentisi sayesinde sizi rahatsız edemeyecek. Akismet.com üzerinden alacağınız üyeliğiniz ile birlikte anında gelen tüm spam yorumları size göstermeden istenmeyen olarak işaretler ve büyük bir dertten kurtarır.

Akismet eklentisi WordPress kurulumu ile birlikte otomatik olarak eklentileriniz arasında yer alacaktır. Eğer bir sebepten gelmedi veya sildiniz, sonradan yüklemeye karar verdiyseniz buradan indirebilirsiniz.

3- Google XML Sitemaps

Evet internet sitenizi kurdunuz, içeriklerinizi de eklediniz. Peki, ziyaretçiler sizi arama motorlarında nasıl bulacak? İnternet sitenize ziyaretçi çekmek istiyorsanız öncelikle arama motorlarına sayfalarınızı bildirmelisiniz. Google XML Sitemaps bu konuda WordPress eklentileri arasında en iyisidir.

Google XML Sitemap içerisinde hangi sayfaları arama motorlarına bildirip bildirmeyeceğiniz ile birlikte farklı noindex seçenekleri de yer alıyor. WordPress’in vazgeçilmez eklentilerinden biri olan Google XML Sitemaps’ı buradan indirebilirsiniz.

4- Contact Form 7

Evet, bir diğer popüler ve vazgeçilmeyen WordPress eklentisi Contact Form 7. Sitenizde yer vereceğiniz iletişim bölümüne kullanışlı ve oldukça kolay formlar hazırlamanızı sağlar. Basit bir yönetim alanı olan Contact Form 7 eklentisi aynı anda istediğiniz kadar form oluşturmanızı sağlar.

Contact Form 7’yi iletişim sayfasında form göndermek için kullanabileceğiniz gibi özelleştirmeler ile gerek geri bildirim formu, gerekse de sipariş formu olarak kullanabilirsiniz. Buraya tıklayarak Contact Form 7’yi indirebilirsiniz.

5- WP Super Cache

İnternet siteniz ne kadar hızlı ise kullanıcı deneyimi o kadar artacak ve ziyaretçileriniz memnun olacaktır. İnternet sitenizin hızı pek çok farklı noktayı da etkilemektedir. Bu noktada sitenizi hızlandırmak için yapmanız gereken ilk iş bir ön bellek sistemi kurmanızdır.

Wp Super Cache gelişmiş özellikleri ile pek çok veriyi ön belleğe almakta ve internet sitenizin hızını arttırmaktadır. Wp Super Cache’i WordPress orijinal sitesinden indirmek için buraya tıklayın.

6- NexGen Gallery

Sitenizin içerisinde gerek anasayfa, gerek yazı içi, gerekse de sayfalarda galeri kullanmak istiyorsanız NexGen Gallery eklentisi en doğru tercih olacak.

Gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken NexGen Gallery toplu bir şekilde istediğiniz kadar fotoğraf yüklemenizi, her fotoğrafa farklı başlık ve açıklama metni girmenizi sağlar. Buraya tıklayarak ücretsiz indirebilirsiniz.

7- WP Touch

İnternet siteniz sadece bilgisayarlar üzerinden değil mobil ile de ziyaret edilmekte. Ve hatta son yıllarda internet trafiğinin tamamı mobil cihazlara geçmiş durumda. Eğer internet siteniz mobil uyumlu ( responsive ) değil ise WP Touch ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Arama motorları tarafından da önem verilen bir konu olan mobil görünüm ve uyumluluk için WP Touch eklentisini buradan indirebilirsiniz.

8- Google Analytics for WordPress

Sitenize gelen ziyaretçileri ölçümlemek, davranışlarını takip etmek ve dönüşümleri izlemek için en uygun araç Google’un hizmeti olan Analytics’dir. Eğer sürekli olarak sekme değiştirmek istemiyorsanız Google Analytics for WordPress eklentisi ile tüm istatistiklerinizi WordPress admin panelinize taşıyabilirsiniz.

Google Analytics sayfasında yer alan tüm bilgileri admin sayfanızda görmenizi sağlayacak olan Google Analytics for WordPress eklentisini ücretsiz olarak WordPress resmi sitesinden indirmek için buraya tıklayın.

9- Share Buttons by Lockerz

Sosyal medyada aktif mi olmak istiyorsunuz? O zaman Share Buttons by Lockerz eklentisi internet sitelerinizin olmazsa olmazı arasında yer almalı. Neden mi? Çünkü sitenizi ziyaret eden kişilere bulundukları sayfayı 100 den fazla sosyal ağ içerisinde tek tık ile paylaşma imkanı sunuyor.

Tamamen ücretsiz olan ve yükledikten sonra sadece aktif etmeniz gereken Share Buttons by Lockerz eklentisini buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

10- GTrans

Farklı dillere hitap etmek mi istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise farklı siteler kurmak, çevirmenler ile uğraşmak yerine GTrans eklentisini edinin. Ücretsiz sunulan GTrans eklentisi internet sitenizi Google Translate üzerinden yüzlerce farklı dile çevirmektedir.

Gelişmiş Google tercüme sistemini kullanarak işlemler yapan GTrans’i buraya tıklayarak indirin.

11- Broken Link Checker

Yeni kurulan sitelerde ihtiyaç yok ancak sitenizi geliştirdiniz ve artık ilk eklediğiniz içerikleri takip edemiyor duruma geldi iseniz en popüler WordPress eklentilerinden biri olan Broken Link Checker’i yüklemelisiniz Neden mi? Çünkü sayfa sayınız arttıkça aylar veya yıllar önce eklendiğiniz içeriklerin sayfalarının çalışıp çalışmadığını tahmin edemezsiniz?

Broken Link Checker sizi bu dertten kurtarıyor ve çalışmayan tüm sayfalar ile ilgili sizlere bildirimde bulunuyor. SEO için altın değerinde olan bu eklentiyi buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

WpHizmetleri.com Olarak Önerdiğimiz WordPress Eklentileri

Evet, yukarda indirilme sayılarına göre WordPress’in en popüler 11 eklentisini sizlere tanıttık. Bu eklentilere sitenizde yer verebileceğiniz gibi WpHizmetleri olarak farklı eklentiler de önermek istiyoruz.

Yoast SEO

En popüler WordPress eklentileri listemizin birinci sırasında yer alan All in One SEO ile aynı işleve sahip olan Yoast SEO daha gelişmiş özellikleri ile bizim önerimiz olacak. All in One SEO’dan sonra çıkan bir eklenti olması ile birlikte içerisinde farklı özellikleri ( sitemap v.b ) sunmaktadır.

İçerik oluşturma konusunda da tamamen SEO uyumlu içerikler hazırlamanıza yardımcı olacak Yoast SEO eklentisini buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Wordfence Security

Herşeyi en iyi şekilde yaptınız, her gün binlerce ziyaretçi alıyor, blog yazılarınızı tanıyor, ürünlerinizi satıyorsunuz. Peki, güvenlik? Siz hiç gece yarısı iş yerinin kapısı açık bir işletme gördünüz mü? WordPress sitenizin de güvenliğini almamanız durumunda internetteki zararlı kişi ve yazılımlardan nasibinizi alabilirsiniz.

WordPress için güvenlik önlemleri almanızı sağlayacak en popüler eklenti ise Wordfence Security. En güncel açık ve saldırılara karşı geliştirilen Wordfence Security’i ücretsiz indirmek için buraya tıklayın.

Easy Table of Contents

Evet bir diğer eklentimiz ise hem kullanıcı deneyimi, hem de SEO için gerekliliğini savunduğumuz Easy Table of Contents eklentisi. Peki, nedir ve neden kullanılmalıdır? Bu eklenti yazı içerisine kullanıcıları ve arama motorlarını yönlendirecek içindekiler tablosu eklemektedir.

SEO konusunda son dönemlerde yararları tartışılmaz olan Easy Table of Contents eklentisi içindekiler tablosuna başlıkları yazı içerisinde belirlediğiniz Heading etiketlerinden oluşturmaktadır. Eklentiyi WordPress resmi sitesinden indirmek için buraya tıklayın.

OneSignal Push Notifications

Sitenizi ziyaret eden kişileri tekrar tekrar ağırlamak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise OneSignal Push Notifications eklentisi en popüler seçenek. Ücretsiz olarak sunulmakta olan OneSignal Push Notifications eklentisi bildirim almak isteyen kullanıcılara sitenizde yeni yayınlanan içerikleri bildirim olarak ulaştırmaktadır.

Özellikle mevcut sitenizi ziyaret eden kişileri tekrar kazanmanız konusunda faydası olan OneSignal Push Notifications eklentisi sitenizin Bounce Rate değerini de arttıracaktır. Eklentiyi buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Imagify Image Optimizer

SEO ve sitenizin kalitesi için vazgeçilmez eklentilerden biri de Imagify Image Optimizer olmalı. Sitenize eklenen tüm resimleri 3 farklı algoritmadan geçirmekte ve en iyi sıkıştırma işlemlerini uygulamaktadır.

Hem mobil ziyaretçileri, hem de masaüstü ziyaretçileri sitenizi en hızlı şekilde gezmesini sağlayacak olan Imagify Image Optimizer eklentisini ücretsiz olarak buraya tıklayıp indirebilirsiniz.

Seo HizmetiWordpress Uzmanı

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.