wordpress nedir

wordpress nedir


İnternet sitelerinin alt yapısı olan yazılımlar pek çok açıdan önem arz etmektedir. Gerek SEO için, gerek kullanıcı deneyimi için, gerekse de web üzerindeki uyumluluklar için dikkat edilmesi gereken konudur. Bununla birlikte internet sitenizi hazırlarken sıfırdan bir yazılım yaptırmak hem zaman açısından, hem de bütçe açısından oldukça zorlu bir süreçtir. Bunu tercih etmek yerine hazır olarak sunulan CMS yazılımı WordPress’i kullanabilirsiniz. PHP yazılım dili ile hazırlanan gelişmiş bir CMS yazılımı olan WordPress ile aklınıza gelen tüm kategorilerde internet sitelerini sadece bir kaç saat içerisinde tamamlayabilirsiniz. İsterseniz WordPress’i yakından tanıyalım.

WordPress Nedir?

WordPress, açık kaynak kodlu olarak hazırlanan bir CMS yazılımıdır ve herkes tarafından geliştirilebilmektedir. Tema ve eklentiler ile sade bir blog kurabileceğiniz gibi gelişmiş bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. WordPress kurmak ve yönetmek için herhangi bir yazılım bilgisine de sahip olmanıza gerek yok. Pek çok farklı dilde yayınlanmakta olan WordPress alt yapısı Türkçe dilini de desteklemektedir.

Neden WordPress Tercih Etmeliyiz?

WordPress’i tercih etmeniz için pek çok farklı avantaj bulunmaktadır. Bunlar;

Ücretsiz PHP Yazılım Alt Yapısı

Sıfırdan bir PHP yazılımı yaptırmak için harcanacak olan bütçeler oldukça yüksektir. Bu yüzden hali hazırda var olan WordPress’i tercih ederek bütçenizi koruyabilir, farklı alanlarda değerlendirebilirsiniz. Yazılım için yüksek ücret ödemek yerine eğer ücretsiz bir WordPress teması beğenmiyor iseniz ücretli tasarımınızı uygun fiyatlar ile entegre ettirebilirsiniz.

Geliştirilebilir Yazılım Alt Yapısı

WordPress’i dilediğiniz gibi şekillendirerek kullanabilirsiniz. Eğer yazılım bilgisine sahipseniz WordPress ile harika internet siteleri yaratabilirsiniz. WordPress, herkes tarafından geliştirilebilir bir alt yapı olduğu için yazılım bilgisi olanlar tarafından tema ve eklenti yapmanızı sağlar.

Tema ve Eklenti Desteği

WordPress ile istediğiniz kategoride internet sitesi hazırlayabilirsiniz. Sade bir kişisel blog sitesi yapabileceğiniz gibi gelişmiş bir e-ticaret sitesine de sahip olabilirsiniz. Bunların en güzel yanı ise tabii ki yine ücretsiz olması. Geliştirilebilir bir alt yapı olan ve dünyada en çok tercih edilen CMS yazılımı olarak dikkat çeken WordPress için ücretsiz pek çok tema ve eklenti bulunuyor.

WordPress ile uyumlu olarak ücretsiz bir şekilde edinebileceğiniz onlarca kategoride binlerce tema ve eklenti bulunmaktadır. E-ticaret temaları, haber temaları, blog temaları, kurumsal temalar ve daha pek çok temaları indirerek birkaç dakika içerisinde ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kolay Yönetilebilir Admin Paneli

WordPress’i tercih etmeniz için en önemli etkenlerden biri de dünyanın en kolay yönetim paneline sahip olmasıdır. Öyle ki zaten Türkçe olan yönetim panelinde herşey net bir şekilde önünüzdedir. Herhangi bir kod bilgisi veya yazılımsal bilgiye sahip olmadan internet sitenizi yönetebilirsiniz. Hatta bu kolay yönetim panelini sürekli olarak kullanmaya başladığınızda temel düzeyde HTML ve PHP kod bilgisine de sahip olabilirsiniz.

Arama Motoru Dostu

İnternet sitenizi açarken tabii ki önceliğiniz ziyaretçilerinizi ağırlamak. Peki, nasıl? Eğer internet siteniz arama motorlarında belirlediğiniz anahtar kelimelerde çıkmıyor ise bunun yazılımınız ile de bağlantısı bulunmaktadır. Doğru ve temiz bir kodlamaya sahip internet siteleri arama motorlarında anahtar kelimelerinde daha üst sıralarda yer almaktadır. WordPress bu noktada temiz ve sade kod yapısı ile tüm arama motorları ile dost bir yazılımdır.

Güvenilir Alt Yapı

İnternet sitesi hazırlarken en önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şüphesiz ki kullandığınız yazılımın güvenli olmasıdır. Özellikle sektörel olarak rakiplerinizin içerisinde yer alacağınız için gelecek olan saldırılara ve diğer tehditlere karşı önlem alınması gereklidir. WordPress bu konuda güvenilir bir kod yapısına sahip olur iken aynı zamanda yüzlerce ücretsiz eklenti ile gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını destekler.

Sosyal Medya Siteleri ile Uyumluluk

İnternet sitenizi yaptınız evet ama ya tanıtımı? Gerek internet sitenizdeki içeriklerin paylaşılması, gerekse de sizin doğrudan gerçekleştireceğiniz sosyal medya paylaşımlarında WordPress gelişmiş alt yapısı ile işinizi kolaylaştırıyor. Tüm sosyal ağlar ile uyumlu içerik paylaşımı sağlamakta olan WordPress aynı zamanda desteklediği otomatik eklentiler ile içeriklerin yayınlandığı anda sosyal medyada olmasını sağlar.

WordPress’i daha yakından tanımak ve profesyonel bir WordPress uzmanından bilgi, danışmanlık almak istiyor iseniz hemen iletişim formunu kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Wordpress Uzmanı

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.