WordPress E-Ticaret Sitesi Nedir? Neden WooCommerce Tercih Edilir?

wordpress woocommerce

wordpress woocommerce


Ücretsiz olarak sunulan ve herkes tarafından geliştirilen WordPress alt yapısı ile her kategoride internet sitesi hazırlayabilirsiniz. Bu kategorilerden biri de e-ticaret sitesi. İnternet sitesi açarak ürün veya hizmet satmak istiyorsanız yüksek ücretler ödeyerek e-ticaret alt yapılarını almanıza gerek yok. WordPress ile daha az bir bütçe ile gelişmiş bir alt yapıya sahip e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz. Peki, WordPress’in e-ticaret eklentisi olan WooCommerce nedir ve neden tercih edilir?

WooCommerce Nedir?

İnternet üzerinde hizmet sunmakta olan e-ticaret sitelerinin %41’inde WordPress ve WooCoomerce alt yapısı kullanılıyor. WooCommerce eklentisini yükleyerek ürün ve sipariş yönetimi ile birlikte pek çok farklı özelliğe sahip bir e-ticaret alt yapısına sahip olabilirsiniz. WooCommerce’in tamamen ücretsiz bir eklenti olduğunu da belirtelim.

Neden WooCommerce Tercih Edilir?

WooCommerce’i tercih etmeniz için farklı nedenler ve özellikler bulunuyor. Bu özellikler arasında dikkat çeken 3 temel detay ise düşük maliyet, tema ve eklenti desteği ve analiz ile istatistik takibi özellikleri oluyor.

Düşük Maliyet

E-Ticaret alt yapıları oldukça yüksek maliyetlidir. Hazır e-ticaret paketleri olsa dahi yüksek ücrete sahip olan bu uygulamaları kullanmak yerine WooCommerce tercih etmelisiniz. Çünkü WooCommerce özellikle temel düzeyde bir e-ticaret sitesini tamamen ücretsiz bir şekilde sahip olmanızı sağlar. WooCommerce ile e-ticaret internet sitesi hazırlamak isterseniz gelişmiş eklentileri ve temaları oldukça uygun rakamlar ile satın alarak aktif bir şekilde ticarete başlayabilirsiniz.

Yeni bir iş kurmak düşüncesi ile gerçekleştireceğiniz e-ticaret sitesinde ilk hedefiniz maliyet yaratmak yerine avantajlı bir iş kurmak ise WooCoomerce tercih etmelisiniz. Öyle ki WooCommerce ile gerçekleştireceğiniz alışveriş sitenizin maliyeti sadece domain ve hosting ücretlerini olacaktır.

Tema ve Eklenti Desteği

Sıfırdan yazdıracağınız bir e-ticaret sitesi için yüzbinlerce lira harcama yapmanız gerekecektir. Bununla birlikte hazır e-ticaret paketleri için fiyatlar ise onbinlerce liradır. Bu fiyatlar en başta görüştüğünüz özellikler ve görünümler için geçerlidir. Ancak WooCommerce ile gerçekleştireceğiniz e-ticaret sitesinde binlerce tema ve eklenti seçenekleri ile sürekli olarak geliştirilebilir bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

Gerek Türkçe, gerekse de yabancı olarak sunulmakta olan WordPress temaları sayesinde farklı kategorilerde e-ticaret sitesi sahibi olmak WooCommerce ile çok kolay. Öyle ki eğer ziyaretçilerinizin kendi ürünlerini tasarlayacakları bir e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız WooCommerce üzerinde yer alan eklentiler ile ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu özelliği yazılımınıza özel olarak farklı bir alt yapıda ekletmek istemeniz durumunda binlerce lira ekstra ödemeniz istenecektir.

Analiz ve İstatistik Takibi

WooCommerce sizlere sadece satış desteği sunmuyor. Aynı zamanda gerek sitenizdeki tüm analiz işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz, gerekse de istatistik takibi yapabileceğiniz gelişmiş bir panel sunuyor. Sürekli olarak geliştirilebilir ve eklenti desteği ile analiz ve istatistik bölümüne farklı özellikler ekleyebilirsiniz.

WooCommerce panelinin gelişmiş özellikleri sayesinde günlük, haftalık, aylık, yıllık ve seçeceğiniz tarihler arasında satış analizlerinizi yapabilirsiniz. Gelişmiş raporlama sisteminde sizlere en çok satan ürünler ile birlikte satmayan ürünlerin analizleri de belirtiliyor. Bu sayede e-ticaret sitenizi en iyi şekilde yönetebilecek ve satış odaklı ilerleyebileceksiniz.

WooCommerce’i Tercih Etmeniz için Diğer Nedenler

WooCommerce’i aktif olarak kullanan binlerce büyük alışveriş sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerin WooCommerce’i tercih etmesindeki en önemli diğer etkenlerden biri de hızlı ve güvenilir olması. WooCommerce yazılımı WordPress için tamamen yalın bir şekilde hazırlanır iken detaylı özellikleri ile sitenin açılış hızını olumsuz etkilemez.

Varyantlar alışveriş sitelerinin diğer önemli özelliklerinden biridir. Gelişmiş varyant sistemine sahip olan WooCommerce’de aynı zamanda varyantları toplu bir şekilde düzenleme ve güncelleme sistemi de yer almaktadır. Renk, beden, adet ve daha pek çok farklı alanı ile gelişmiş varyant sistemine sahiptir.

WooCommerce’i tercih etmeniz için son olarak indirilebilir ürün desteğinin olduğunu belirtmek istiyoruz. Fiziki olmayan bir ürün satışı gerçekleştiriyor ve müşterilerinize satın alma işlemlerinden sonra dosya indirmelerini sağlıyor iseniz WooCommerce’in “İndirilebilir Ürün” seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Bu özelliği aynı zamanda satışını gerçekleştirdiğiniz fiziki ürünlerde de kullanabilirsiniz. Örneğin bir de-monte bir ürün satıyor ve satıştan sonra kurulum şeması indirtmek istiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz.

WordPress ile e-ticaret sitesi yapmak için uygun fiyatlar ile uzman desteği almak istiyorsanız iletişim bölümünden bizimle iletişime geçerek hızlı bir çözüme sahip olabilirsiniz.

Wordpress Uzmanı

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.