Sitemde Neden SSL Olmalı? SSL Sertifikasının Avantajları Nedir?

ssl nedir

ssl nedir


İnternet sitelerinin her geçen gün milyonlarca adete ulaşması farklı ihtiyaçları da ortaya çıkartıyor. SSL sertifikası da internet sektöründe ilerleyen süreçlerde ortaya çıkan bir detay olarak dikkat çekiyor. Temel olarak SSL sertifikaları internet sitelerini doğrulamak ve iki taraflı olarak şifreli işlem yapılmasını sağlamaktadır. SSL sertifikaları ile ilgili yanlış bilinen bir nokta ise bu sistemin kodlarınızı veya site içerisindeki verileri koruduğudur. Bu tamamen hatadır ve SSL sertifikası sadece iki yönlü olarak bilgileri korumakta olup site güvenliğini sağlamaz.

SSL Sertifikasının Özellikleri Nelerdir?

SSL sertifikasının temel özelliği sunucu ile internete bağlanmak için kullanılmakta olan tarayıcılar arasında güvenliği sağlamasıdır. Bu güvenliği sağlar iken verilerin 3. şahıslar tarafından elde edilmemesi amaçlanmaktadır. Https protokolü kullanılacak olan SSL sertifikalarında sahip olduğunuz internet sitelerinin kullanıcılara güvenilir olarak gösterilmesini sağlamaktadır.

SSL sertifikasının bir diğer özelliği ise özellikle alışveriş sitelerinde belirmektedir. SSL sertifikası sayesinde internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen tüm işlemlerde bir kayıt protokolü uygular iken kişilerin gerek kişisel bilgilerini, gerekse de kredi kartı bilgilerini koruma altına almaktadır.

Arama motorlarının da son dönemlerde SSL üzerinde oldukça büyük bir adım attığını belirtmeliyiz. Bu konuda arama motorları SSL sertifikası kullanmakta olan siteleri güvenilir olarak bilmekte ve anahtar kelime aramalarında ön plana çıkartmaktadır. Bu da SSL sertifikasının önemli bir özelliği olarak dikkat çekmekte.

Sitemde Neden SSL Olmalı? Avantajları Nelerdir?

İnternet siteniz için SSL sertifikası kullanmanız için özelliklerinden yararlanmanız geçerli etkenlerdir. Bunların detaylarına göz atalım.

  • SSL sertifikası internet sitelerinin kullanıcılara güvenilir olarak görünmesini sağlamaktadır. Kullanıcılar artık bilinçli oldukları için güvenilir ibaresini gördükleri internet sitelerini özellikle tercih etmektedir. Son dönemlerde alışveriş sitelerinde yaşanan bu durum SSL sertifikalarını kullanmayan site sahiplerinde alışveriş oranının düşmesine neden olmaktadır.
  • Arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız SSL sertifikasına sahip olmalısınız. Özellikle arama motorlarında gerçekleştirilen son güncellemeler ile birlikte SSL sertifikalarının önemi daha da artmıştır. Bu konuda arama motorları da güvenilir internet sitelerini ziyaretçilerine önermekte ve SSL kullanmayanlardan bir adım ön planda çıkarmaktadır.
  • SSL sertifikası ile veri güvenliğini sağlamalısınız. Son dönemlerde özellikle alışveriş siteleri başta olmak üzere tüm internet sitelerinde yer almakta olan SSL sertifikaları form bilgileri ile toplanan güvenliği sağlamaktadır. Türkiye’de Kişisel Bilgilerin Korunma Kanunu çıkması ile birlikte bu durum daha da önemli bir konuma gelmiştir.

Doğrulama Türüne Göre SSL Çeşitleri Nelerdir?

İnternet sitesi için kullanabileceğiniz SSL için pek çok farklı seçenek mevcut. Bu seçenekler arasından siteniz ve sektörünüz ile en uygun çeşiti seçebilirsiniz. Satın alabileceğiniz SSL çeşitleri ise şu şekildedir;

DV (Domain Validation) SSL: SSL çeşitleri arasında en düşük korumayı sağlamakta olan modeldir. Sadece birkaç dakika içerisinde doğruluğu yapılabilecek olan DV SSL’de sunucu adı doğrulanmaktadır.

OV (Organizational Validation) SSL: Bir alan adı için SSL sertifikası kullanıyorsanız sunucu ile birlikte alan adı sahibinin de tüm bilgileri SSL sertifikası sunmakta olan firma tarafından doğrulanır ve saklanır. OV SSL sertifikası satın alır iken iletişim bilgileri ile birlikte faaliyet alanları, kişilerin sunmakta olduğu hizmet, kurum adı, kurum adı adına başvuran kişinin kurumda çalışıp, çalışmadığı ve sahiplik gibi bilgiler doğrulanmaktadır. OV SSL başvuru ve sonucu ortalama 2 iş günü sürmektedir.

EV (Extended Validation) SSL: En yüksek güvenlik seviyesinde olan SSL sertifikasıdır. Bu sertifika modelinde internet sitesinin hizmet verdiği ülke de ticari, hukuksal ve fiziki olarak doğrulamaları gerçekleştirilmektedir. Tarayıcı da doğrulama işareti ile birlikte firma adı ve ünvanı da yer alır. En güvenilir SSL olması ile birlikte en pahalı SSL modelidir.

Kullanım Alanına Göre SSL Çeşitleri Nelerdir?

Alan adınız için SSL alır iken doğrulama türü ile birlikte kullanım alanına göre de farklı SSL çeşitleri ile karşılaşacaksınız. Bunlar;

Standart SSL Sertifikaları: Alt alan adlarında kullanamadığınız sadece tek bir alan adı ile kullanabileceğiniz SSL modelidir.

Multi Domain SSL Sertifikaları: Birden çok alan adı için kullanabileceğiniz SSL modelidir. Alacağınız bir SSL’i belirleyeceğiniz alan adlarında (3 adet) kullanabilirsiniz. SSL satın aldığınız firmaya bağlı olarak maksimum 100 adete kadar desteklemektedir.

Wildcard SSL Sertifikaları: Ana domain ile birlikte alt domain (subdomain) için de kullanılabilen SSL modelidir.

Seo Hizmeti

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.