Doğru SEO Nasıl Yapılır? Siteye Katkıları Nedir?

seo hizmeti

seo hizmeti


SEO, internet sitelerinin belirlenen anahtar kelimelerde arama motorlarında ön plana çıkması ve daha fazla ziyaretçi alması için gerçekleştirilen çalışmalardır. Sizlere doğru SEO çalışmalarının nasıl yapılacağından ve sitenize katacağı katkılardan bahsetmek istiyoruz. Öncesinde bilginiz yok ise SEO Nedir? Siteler için Neden Önemlidir? makalemizi okuyabilirsiniz.

Doğru SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışması yaparken veya yaptırır iken bazı temel kurallara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar ile birlikte işin inceliklerini uygularken uymanız gereken bazı kurallarda var. Peki, neler bu kurallar ve işin incelikleri?

1- Doğallık

SEO yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doğallıktır. Arama motorları son yıllarda artık ücretli olarak gerçekleştirilen backlink ve diğer çalışmaları istememekte, büyük cezalar ile karşılık vermektedir. Bu yüzden SEO çalışmasında ilk önemli noktamız doğallık olacak. Peki, doğallık nasıl sağlanır?

Google başta olmak üzere artık tüm arama motorları ücret ödenerek alınan backlinkleri analiz edebilmekte. Bu noktada ceza almamak ve doğal bir çalışma sergilemek için Anchor Text kullanımına özen gösterilmelidir. Özellikle site dışı SEO çalışmalarının büyük bir bölümü alınan referans bağlantılar ile gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar neticesinde kullanılmakta olan Anchor Text doğrudan bir anahtar kelime olmamalıdır. Yine bu konumuz üzerinden örnek vermemiz gerekir ise yukarıda sizleri yönlendirdiğimiz bağlantıda ana anahtar kelimemiz SEO Nedir olur iken Anchor Text olarak SEO Nedir, Siteler için Neden Önemlidir kullanarak sizleri yönlendirdik. Bu şekilde doğal bir backlink almış olduk.

Doğal bir SEO çalışmasının bir diğer yöntemi ise tamamen link almak için gerçekleştirilecek çalışmamalar olması gerektiğidir. Bu noktada backlink çalışmalarında Do-Follow linkler ile birlikte No-Follow linkleri de kullanarak tek amacınızın backlink olmadığını arama motorlarına anlatmalısınız. SEO çalışmalarınızda tercih edeceğiniz tanıtım yazılarınızda kendi sitenize alacağınız backlink sayısı biri geçmemeli iken aynı yazı içerisinde otoriter internet sitelerine de link vererek yazının ücretli olarak alınmadığını, bilgi ve referans odaklı bir şekilde site sahipleri tarafından hazırlandığını anlatabilirsiniz.

2- Popülarite

Anahtar kelimelerinizde ön planda çıkmak için sadece backlink çalışması yeterli olmayacaktır. Popülarite kelimesi SEO dünyasında da önemli bir yer kaplamaktadır. Anahtar kelimenizde ön planda olmak istiyorsanız popülaritesi olan bir içeriğe sahip olmanız gerekmektedir.

Google ile birlikte diğer arama motorları bir internet sitesinin popülaritesini düzenli olarak artan hit grafiği, içerik sayısı ve referans sayfaları ile ölçümlemektedir. Bu şu demek; Bugün açtığınız bir internet sitesine 100 tane içerik girmeniz ve 50 tane backlink almanız o sitenin popülaritesini arttırmaz, aksine zararlı olacaktır. Bu noktada ilerlemeniz gereken adımlar her gün düzenli içerik girmek, sosyal medyayı aktif olarak kullanmak ve düzenli bir ziyaretçi artışı sağlamaktadır. Kısa süre içerisinde popülaritesi artacak olan sitenizin alt sayfaları arama motorlarında daha ön planda yer alacaktır. Bu popülarite çalışması aynı zamanda doğallık maddemiz ile de doğru orantılıdır.

Doğru SEO’nun Sitenize Katkıları Nelerdir?

SEO çalışmalarında sürekli olarak güncellenen arama motoru optimizasyonlarından dolayı doğallığı ve popülariteyi yakalamak en önemli kuraldır. Bu dengede gerekli çalışmaları yaptığınızda arama motorlarındaki algoritma değişikliklerinde yaptığınız çalışmalar değer kaybetmeyecektir. Doğru gerçekleştireceğiniz SEO’nun sitenize katkıları ise şu şekilde;

  • Uzun süreli ancak sağlam atılacak temeller doğrultusunda arama motoru güncellemelerinden olumsuz etkilenmeyecek ve arama motorlarındaki sıralamalarınızı koruyabileceksiniz.
  • Yeni içerikleriniz kısa süre içerisinde sitenizin popülaritesi sayesinde arama motorlarında üst sıralarda yer alacak ve daha az yapılacak çalışma ile kalıcı etkiler ortaya çıkartacaktır.
  • Doğru SEO ile birlikte kullanıcı deneyimi artacak ve ziyaretçilerinizin internet sitenizde geçirdikleri ortalama süre artacak.

Seo Hizmeti

Yoruma kapatıldı.

    lamine parke + çamsan parke
    Hizmet almak için arayabilirsiniz.